Bun venit in Comunitatea Onehitcs-Community
Onehitcs-Community , o comunitate mica care cu timpu si cu ajutorul membrilor si a partenerilor vom deveni o comunitate mare .
Te rugam sa te inregistrezi pentru a ne ajuta.
Va Asteptam si mult noroc !



 
AcasaCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Angel Food Cake

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Urucu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 20

MesajSubiect: Angel Food Cake   Mier Iun 08, 2011 3:19 am

Ingrediente:








12 albusuri
1 si 1/2 lingurita de intaritor de albus (cream of tartar)
1/4 lingurita sare
140 g faina de cake
120 g zahar
120 g zahar (inca o data, nu e greseala)
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie (eu am pus lamaie)
1/2 lingurita esenta de migdale
Preparare :






Faina cu 120 g zahar se amesteca si se pune deoparte.

Albusurile se bat spuma, se adauga intaritorul si sarea si se bat in
continuare, apoi se adauga pe rand, incet, in timp ce se bate albusul,
restul de 120 g zahar. Cand albusul este tare (bezea) se adauga esentele
necesare si se mai bate cateva secunde dupa care se scoate de la robot.
Se cerne amestecul de faina cu zahar peste spuma de albusuri si se
incorporeaza cu grija, amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos,
prin rasturnare.

Se ia forma de cake cu fund detasabil (neaparat sa aibe tub la mijloc)
si se pune in ea (nu se unge, nu se faineaza) albusul batut.

Se pune la cuptorul neincalzit. Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana prinde o culoare usor aurie.

Intre timp se pregateste o sticla (asta daca nu aveti un vas de copt cu
urechiuse asa ca al meu). Se scoate vasul din cuptor si se intoarce cu
fundul in sus, tubul din mijlocul formei de copt trebuie sa se sprijine
pe gatul sticlei (sau pe urechiuse. . . a se vedea pozele). Se lasa asa
pana la racire (in felul asta blatul ramane extra pufos).

Rece, se intoarce, se introduce lama unui cutit ascutit intre blat si
tava si se dezlipeste blatul de peretii tavii. Se pune pe un platou, se
serveste cu fructe proaspete si inghetata, sirop de fructe si frisca, ma
rog, dupa cum va este placul si pofta.

PS. Daca nu aveti forma cu fundul detasabil, atunci folositi o forma cu
pereti drepti, dar cu tub la mijloc si pe fundul tavii puneti hartie de
copt, in asa fel ca sa se acopere perfect fundul vasului (asta pentru o
usoara desprindere a blatului)

Eu am facut un sos de capsuni proaspete pentru cake-ul asta... Am taiat
capsunile, le-am amestecat cu zahar si apoi le-am zdrobit cu mixerul de
mana. La mancare pur si simplu am turnat sosul de capsuni peste felia de
cake si am pus un mot de frisca deasupra.




Timp Preparare: 40 '
Complexitate: redusa
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://onehitcs.forumz.ro
 
Angel Food Cake
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Cake Pops cu Mascarpone

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Oameni si Planeta :: Bucatarie virtuala-
Mergi direct la: