Bun venit in Comunitatea Onehitcs-Community
Onehitcs-Community , o comunitate mica care cu timpu si cu ajutorul membrilor si a partenerilor vom deveni o comunitate mare .
Te rugam sa te inregistrezi pentru a ne ajuta.
Va Asteptam si mult noroc ! 
AcasaCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi
 

 Parapsihologie

In jos 
AutorMesaj
Urucu
Administrator
Administrator
Urucu

Varsta : 22

Parapsihologie  Empty
MesajSubiect: Parapsihologie    Parapsihologie  Icon_minitimeMier Ian 19, 2011 3:04 amParapsihologia reprezintă unul din domeniile psihologiei de cunoaştere a unor fenomene pe care percepţia noastră uzuală nu le poate explica imediat şi care se derulează într-un alt plan decât cel al universului newtonian. Descrierea şi definirea acestor fenomene stau la baza parapsihologiei.Terminologie


Termenul de parapsihologie a fost utilizat pentru prima oară de germanul Max Dessoir în 1889. După americanul Joseph Banks Rhine (1895-1980) parapsihologia se defineşte ca o ramură a ştiinţei care detectează şi analizează facultăţile datorită cărora o fiinţă umană (chiar un animal) intră în contact cu mediul, sau chiar îl modifică, fără ajutorul simţurilor sau al muşchilor săi.Ramuri

Parapsihologia este subîmpărţită în două mari ramuri:

* 1. Percepţiile extra-senzoriale:

* telepatia,
* clarviziunea,
* claraudiţia,
* precogniţia,
* postcogniţia,
* psihometria.

* 2. Capacităţile paranormale

* psihokinezia (telekiezia),
* pirokinezia,
* experienţele extracorporale,
* experienţele în apropierea morţii,
* reîncarnarea
* capacităţile mediumice.

Suportul teoretic al parapsihologiei

Studiul parapsihologiei are suport teoretic în:

* demonstrarea posibilităţii existenţei şi chiar a obţinerii unor viteze supraluminice, ipoteză care a stat la baza teoriei tahionilor. Aceasta se bazează pe dezvoltările matematice şi este necontradictorie în raport cu teoria relativităţii einsteiniene; oferă suportul teoretic al posibilităţii percepţiei – în acelaşi moment temporal – a trecutului, prezentului şi viitorului. Observaţiile de astrofizică ale lui Kozîrev din anii ’60 au arătat de asemenea că în acelaşi moment temporal, se poate observa poziţia trecută, prezentă şi viitoare a unei formaţii cosmice.

* Teoria Aharonov – Bohm care, demonstrând existenţa interacţiunii de la distanţă în lumea particulelor subatomice, oferă o nouă bază de credibilitate a fenomenelor telepatice.

În cadrul parapsihologiei se disting două mari diviziuni:

* cea care subsumează domeniile în care trăsătura dominantă o formează bioinformaţia, percepţiile extra-senzoriale şi din care face parte şi telepatia;

* cea care cuprinde domeniile în care trăsătura dominantă este oferită de către primordialitatea manifestărilor energetice, de capacităţile paranormale
Fenomenele studiate de parapsihologie

A. Fenomene predominant bioinformaţionale, extra-senzoriale:

1. telepatia – transmisia la distanţă a gândului ca mesaj extrasenzorial

2. clarviziunea – „ceva” de natura unui vector necunoscut părăseşte individul (în timp şi spaţiu) pentru a lua contact şi cunoştinţă despre „altceva” şi, reîntorcându-se, aduce mesajul informaţional.

3. precogniţia – ghicirea viitorului sau a unor fapte şi lucruri ascunse.

4. retrocogniţia – ghicirea trecutului.

5. percepţia dermato – optică – impresia senzorială transmisă de la distanţă, telestezie

6. extracorporalitatea

7. radiestezia – capacitatea de a identifica resurse subterane.

8. interacţiuni om – plante, om – animale

9. înregistrarea gândurilor

10. fenomene la limita vieţii


B. Fenomene predominant energetice:

1. Transmutaţia atomică de slabă energie ( efectul Kervran)

2. poltergeist – mişcarea în spaţiu a obiectelor fără o cauză depistabilă de oameni. Ar putea exista o legătură între fenomenul de poltergeism şi comportarea anormală a câmpului magnetic înconjurător (observaţie rezultată din experimentări / observaţii /supraveghere efectuate de cercetători acreditaţi).

3. teleportaţia

4. levitaţia – ridicarea în spaţiu prin alte forţe decât cele convenţional – cunoscute (hipnoză, sugestie, telepatie, alte fenomene PSI).

5. telekinezia

6. raps

7. materializări

8. dematerializări

9. fotografii induse mental – efectul Fukuray –Ted Serious (tauthografie)


C. fenomene după pragul morţii:

1. transcomunicaţie ( efectul Raudive)

2. mediumitate (spiritism)

3. apariţii

4. fotografii ale spiritelor

5. fenomenul „déjà vu”


Experimentări şi cercetări


Pentru că nu cunoaştem fenomenele parasenzoriale –numite şi paranormale , respectiv fenomenele PSI (abreviere prin care se subînţeleg fenomenele ce fac obiectul de studiu al psihotronicii) ci numai le constatăm experimental, suntem în faza de a le înregistra că există, de a încerca să le reproducem – empiric – şi (cel mai rău) să le ignorăm sau să le refuzăm existenţa pertinentă, legică, ca un fapt natural dar necunoscut.
Fenomenele PSI

Studierea fenomenelor PSI s-a făcut şi se face în numeroase institute de cercetare şi universităţi americane, englezeşti şi sovietice / ruseşti precum şi în mediile ştiinţifice militare cum sunt: Universitatea Harvard, Universitatea California din Los Angeles (UCLA), misiune Apollo 14, Institutul de Radiocomunicaţii din Moscova, centrul medical Maimonides din New -York, Universitatea din Londra, spitalele Maudsley şi Bethleem, Academia de Ştiinţe din New York, NASA prin direcţia de cercetări biotehnologice. Experimentele au dat între 50% şi 80% rezultate pozitive în sensul că s-au stabilit legături telepatice între emiţător şi receptorul-ţintă.

Existenţa reală a fenomenelor paranormale şi implicit a transmisiei informaţiei telepatice a fost stabilită - prin sute de demonstraţii ştiinţifice riguros supravegheate de numeroşi specialişti reputaţi şi sunt de netăgăduit - pe baza lucrărilor profesorului american J.B. Rhine de la Universitatea Duke – Carolina de Nord, SUA ( s-au realizat, printre altele, 85.000 de încercări de transmitere la distanţă de informaţii din care 28% rezultate exacte faţă de 20% rezultate exacte dacă ar fi acţionat hazardul).

Probabil că fenomenul (complexul) PSI poate fi cel de al treilea sistem de semnalizare între fiinţe (pe lângă gesturi şi graiul articulat). Potrivit cercetătorilor şi oamenilor de ştiinţă care susţin ipoteza biotehnologică paleoastronautică, pentru strămoşii noştri astronauţi care, se pare, ne-au implantat inteligenţa superioară şi creativitatea artistică, acest al treilea sistem de semnalizare ar fi putut constitui sistemul de bază. Ei consideră că datorită acestui sistem se poate forma o inteligenţă superioară colectivă care beneficiază de cunoştinţele şi inteligenţa fiecărui individ – fiind cuplaţi permanent şi necondiţionat la banca de date colectivă.


Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://onehitcs.forumz.ro
vengadoR

vengadoR


Parapsihologie  Empty
MesajSubiect: Re: Parapsihologie    Parapsihologie  Icon_minitimeMar Apr 10, 2012 2:40 pm

Gj in continuare Surprised
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Parapsihologie
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Oameni si Planeta :: Psihologie-
Mergi direct la: